PROCEDURĂ ELIBERARE AVIZ ANUAL PENTRU EXERCITAREA PROFESIEI – 2022
septembrie 30, 2021
Pregătirea participării la Consiliul Reprezentanților Naționali (CNR) al ICN
septembrie 30, 2021

Rezultatele întâlnirii trimestriale a Comitetului Consultativ al Centrul european de excelență pentru cercetare în domeniul educației medicale continue

La data de 27 septembrie a.c., Președintele OAMGMAMAR a participat la întâlnirea trimestrială a Comitetului Consultativ al Centrul european de excelență pentru cercetare în domeniul educației medicale continue, reuniune derulată online din considerente epidemiologice.

Agenda evenimentului a cuprins subiecte importante privind creșterea vizibilității inițiativei și identificarea de oportunități de finanțare, extinderea organizației prin atragerea de noi membri, precum și implicarea organizațiilor de pacienți reprezentative la nivel european pentru a consolida impactul și reprezentativitatea Rețelei în elaborarea de studii și propuneri de politici.

Astfel, pentru componenta de promovare unitară a identității Centrului, Secretariatul Centrului a prezentat membrilor propunerile pentru website și pentru pagina de twitter, precum și formatul buletinului de știri ale Rețelei.

Totodată, Secretariatul Centrului a transmis rugămintea membrilor de a disemina pe canalele proprii de comunicare aceste informații pentru a crește vizibilitatea Rețelei și în sprijinul identificării de noi proiecte de cooperare.

De asemenea, a fost prezentat stadiul proiectelor cu finanțare europeană derulate în prezent sau în proces de evaluare de instituțiile europene și s-a cerut sprijinul membrilor privind schimbul de informații referitoare la oportunități de finanțare și granturi eligibile care ar sprijini sustenabilitatea financiară a Centrului.

Prof. Kearns a subliniat necesitatea racordării activității rețelei la prioritățile aflate pe agenda europeană și a subliniat din nou principiile care au stat la baza lansării inițiativei.

Centrul își propune să devină un punct de referință la nivel european în ceea ce privește cercetarea în educația medicală continuă a asistenților medicali, prin trei obiective fundamentale: susținerea proiectelor colaborative de cercetare între parteneri europeni și naționali, crearea de rețele între mediul academic și organizații de reglementare, pentru stimularea cercetării privind educația medicală continuă, precum și devoltarea și consolidarea sistemelor naționale CPD din țările europene și de la nivel internațional, prin cunoștințe bazate pe date, privind cele mai bune practici pentru CPD. Obiectivul principal al Centrului de excelență este facilitarea schimbului de cunoștințe prin parteneriate colaborative și transpunerea acestora în beneficii pentru pacienți.

Inițiativa a fost lansată în februarie 2020, sub umbrela RCSI, și are sediul în cadrul Facultății de asistenți medicali și moașe din cadrul RCSI, Dublin, Irlanda. Organizația noastră fiind unul dintre membrii fondatori.. În prezent include 40 de reprezentanți din 20 de țări: Albania, Belgia, Croația, Insulele Faroe, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Regatul Unit și SUA. Reprezentanții provin dintr-o varietate de medii printre care: academic, asociații de reglementare și profesionale având obiectivul de a promova și dezvolta prin cercetare educația medicală continuă pentru asistenți medicali și moașe.

Următoarea întâlnire a Comitetului Consultativ va avea loc în luna decembrie a.c.

Articolul Rezultatele întâlnirii trimestriale a Comitetului Consultativ al Centrul european de excelență pentru cercetare în domeniul educației medicale continue apare prima dată în OAMGMAMR.