Rezultatele întâlnirii trimestriale a Comitetului Consultativ al Centrul european de excelență pentru cercetare în domeniul educației medicale continue
septembrie 30, 2021
Ședința asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS
octombrie 1, 2021

Pregătirea participării la Consiliul Reprezentanților Naționali (CNR) al ICN

Președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte a participat la data de 27 septembrie 2021 la un webinar organizat în pregătirea Consiliul Reprezentanților Naționali (CNR) al ICN, care urmează a se desfășura în perioada 4-6 octombrie 2021, în format virtual.

Dată fiind reprezentativitatea globală în Consiliul ICN și provocările logistice asociate, webinarul a oferit oportunitatea de familiarizare cu funcționalitatea platformei online, cu aspect privind  navigarea și facilitățile tehnice pentru exercitarea votului.

Punctele de pe ordinea de zi și materialele video nu vor fi prezentate în cadrul Consiliului, reuniunea urmând a se axa pe discuții, abordarea întrebărilor finale și acceptarea moțiunilor aferente.

În acest sens, seminarul pregătitor a oferit posibilitatea de clarificare cu privire la punctele de pe ordinea de zi prezentate la CNR, respectiv conținutul documentelor și al videoclipurilor și moțiunile supuse votului.

Extrem de important, participanții la webinar au avut oportunitatea de a  „întâlni” virtual candidații la funcțiile executive de președinte și membri ai Comitetului executiv al CNR și de a adresa întrebări privind perspectiva fiecăruia la dezvoltarea organizației și sprijinirea profesiei în context post-pandemic.

Ambii candidați la funcția de președinte ICN,  Pamela Cipriano și Thembeka Gwagwa, au susținut viziunea proprie privind răspunsul la  provocările actuale întâmpinate de profesia de asistent medical și au făcut apel la solidaritate pentru susținerea intereselor profesiei în ciuda diferențelor regionale.

Consiliul Reprezentanților Naționali (CNR) este organul de conducere al ICN și stabilește politica la nivel macro, inclusiv admiterea membrilor, alegerea Comitetului executiv, modificări la constituție, prezentarea Rapoartelor activității CNR, aprobarea rapoartelor financiare, etc.

Articolul Pregătirea participării la Consiliul Reprezentanților Naționali (CNR) al ICN apare prima dată în OAMGMAMR.