Rezultatele ședinței semestriale a Adunării Generale a Consiliului European al Asistenților Medicali (ENC)
noiembrie 22, 2022
Anunț important!
decembrie 28, 2022

Rezultate obținute în cadrul programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi | 2022

Proiectul “Program de leadership în îngrijiri medicale pentru directori de îngrijiri și asistenți șefi” a demarat la începutul lunii iulie 2021 și se derulează pe o perioadă de 28 luni, fiind implementat de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romania în parteneriat cu Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI).

După identificarea celor mai bune practici în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale la nivel internațional, în anul curent a fost realizat un curriculum de curs care introduce concepte și teme relevante precum comunicarea interpersonală, managementul schimbării și gestionarea eficientă a echipei. Ca urmare a dezvoltării acestuia, 150 de directori de îngrijiri si asistenți sefi, selectati din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării, au participat la cursul cu tema: “Leadership în îngrijiri medicale”. Programul de cinci zile s-a desfășurat online, în perioada 14-20 septembrie 2022, a integrat o varietate de strategii de predare și învățare, inclusiv prelegeri live și înregistrate în prealabil, discuții de grup și resurse multimedia, fiind organizat pe platforma națională de cursuri a OAMGMAMR: https://emc.oamr.ro/.

Găzduite de partenerul RCSI, în perioada 11.05.2022 și 18.11.2022, au fost organizate 6 vizite de lucru la Dublin care au avut ca scop evidențierea importanței programelor de formare în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale. Au participat la aceste vizite 40 de presedinți ai filialelor OAMGMAMR și 45 pe persoane din grupul țintă, ale căror testimoniale le puteți consulta aici. Participanții au avut ocazia să participe la o serie de prezentări susținute de reprezentanții unor importante instituții din domeniul medical din Irlanda, printre care menționăm Centrul European de Excelență în Cercetare în Educație Profesională Continuă, Spitalul Beaumont din Dublin, Asociația Directorilor de Îngrijiri din Irlanda și Facultatea de Asistenți Medicali și de Moașe din cadrul RCSI, partenerul programului de formare și facilitatori ai acestui proces de învățare.

Articolul Rezultate obținute în cadrul programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi | 2022 apare prima dată în OAMGMAMR.

Termen de eliberare documente

Eliberarea certificatelor de membru si a avizelor anuale pentru exercitarea profesiei se va face in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la transmiterea pe e-mail a tuturor documentelor numai pe e-mailul titularului de drept (conform acordului pentru procesarea datelor semnat olograf). Termenul a fost extins datorita numarului mare de solicitari.

Foaia de varsamant pentru plata cotizatiei se va transmite pe e-mailul titularului in termen de 7 zile de la inregistrarea cererii solicitantului.

Avizul anual de libera practica se va elibera numai daca sunt indeplinite conditiile conform legislatiei in vigoare.

Eliberarea adeverintelor pentru participare la concurs/examen se va face in termen de 3 zile lucratoare de la transmiterea tuturor documentelor necesare.In cazul in care una din conditii nu este indeplinita dosarul/e-mailul se considera respins (titularul va primi e-mail de respingere), reluandu-se procedura la cererea solicitantului dupa completarea dosarului - se va transmite un nou e-mail.

ATENTIE: Toate solicitarile si documentele transmise pe e-mailul filialei vor fi inregistrate numai de LUNI pana JOI, in intervalul 10.00-16.00.

Vineri este zi speciala pentru reprezentantii desemnati din partea unitatilor sanitare din judetul Constanta.

Tot ce se transmite in afara intervalului mai sus mentionat va fi inregistrat cu ziua urmatoare lucratoare.

OAMGMAMR FIL. CONSTANTA 
STR. MIHAI VITEAZUL NR. 81
FAX 0241660455