ICN solicită coduri de etică pentru recrutarea asistenților medicali și investiții în educația acestora
august 15, 2022
Rezultatele întâlnirii celei de-a 72 sesiuni a Comitetului regional al Organizației Mondiale a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa
septembrie 12, 2022

Informații desfășurare examen de grad principal 2022

In atentia candidatilor la examenul de grad principal sesiunea septembrie 2022

Locatiile de desfasurare ale examenului de grad principal sesiunea septembrie 2022 in judetul Constanta sunt:

Nr. Crt.DataSpecialitateLocatie examenSala examenAdresa
101.09.2022Asistent medical generalistCampus universitar – Facultatea de medicinaSala A1, Sala A2 si Sala A3 – Corp B -Etaj 1Aleea Universitatii nr. 1
202.09.2022Alte specialitatiSCJU „Sf. Ap. Andrei” ConstantaSala nr. 1Bd. Tomis nr. 145

Candidatii au acces in salile de sustinere a testului-grila intre orele 8.30-8.45, pe baza tabelelor afisate la intrare si a actului de identitate aflat in termen de valabilitate.

Candidatii care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu testele – grila pierd dreptul de participare la examen.

Testul grila se va completa numai cu pix cu pasta albastra.

             Nu se vor prezenta la examen persoanele care se află în următoarele situații :

  • cei cu febră (mai mare de 37,3 0 C) și / sau semne/simptome de infecție respiratorie (rinoree, strănut repetat, tuse, dificultăți în respirație – scurtarea respirației).
  • cei confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu.

Măsuri igienico-sanitare ce trebuie respectate în organizarea și în desfășurarea examenului de grad principal:

–        Se recomandă intrarea eșalonată în funcție de zone sau de săli;

–        Accesul se va face cu două ore înainte de începerea examenului (pentru a nu se crea aglomerări)

–        la intrarea în sală se va realiza termometrizarea cu un termometru non-contact, de către o persoană desemnată, instruită în acest sens; Nu vor avea acces persoanele cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius;

–        asigurarea dezinfecției mâinilor cu dezinfectant pe bază de alcool la intrarea în sală;

–        purtarea măștii faciale de către candidați și supraveghetori;

–        respectarea, de către candidați și supraveghetori, a măsurilor generale de prevenire a infecției SARS CoV-2 pe tot parcursul examenului (distanțarea fizică, evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor și gurii, strănutul în plica cotului/batistă de unică folosință);

–        candidații vor avea propriile recipiente de apă;

–        ieșirea din sală după terminarea examenului se va face eșalonat, evitându-se aglomerările la ușile de ieșire.

Candidații sunt obligați să poarte mască medicală de protecție pe gură și nas, pe toată durata desfășurării examenului, până la sfârșitul examenului și părăsirea sălii de examen.

Candidații pot contesta rezultatul testului grilă în termen de 24 de ore de la data afișării rezultatelor 01.09.2022 ora 19.00, la comisia locală de examen Constanța. Transmiterea contestațiilor pentru specialitatea asistență medicală generală se poate face pe e-mail la adresa oamr_cta2004@yahoo.com începând cu ora afișării sau în format fizic la sediul filialei în data de 02.09.2022 în intervalul orar 15.00-19.00.

Contestatiile pentru alte specialitatii (Balneofizioterapie, Nutritie si dietetica, Laborator, Radiologie si imagistica, Farmacie) se pot transmite în termen de 24 de ore de la data afișării rezultatelor 02.09.2022 ora 15.30 pe e-mail la adresa oamr_cta2004@yahoo.com.

COMISIA LOCALA DE EXAMEN

Termen de eliberare documente

Eliberarea certificatelor de membru si a avizelor anuale pentru exercitarea profesiei se va face in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la transmiterea pe e-mail a tuturor documentelor numai pe e-mailul titularului de drept (conform acordului pentru procesarea datelor semnat olograf). Termenul a fost extins datorita numarului mare de solicitari.

Foaia de varsamant pentru plata cotizatiei se va transmite pe e-mailul titularului in termen de 7 zile de la inregistrarea cererii solicitantului.

Avizul anual de libera practica se va elibera numai daca sunt indeplinite conditiile conform legislatiei in vigoare.

Eliberarea adeverintelor pentru participare la concurs/examen se va face in termen de 3 zile lucratoare de la transmiterea tuturor documentelor necesare.In cazul in care una din conditii nu este indeplinita dosarul/e-mailul se considera respins (titularul va primi e-mail de respingere), reluandu-se procedura la cererea solicitantului dupa completarea dosarului - se va transmite un nou e-mail.

ATENTIE: Toate solicitarile si documentele transmise pe e-mailul filialei vor fi inregistrate numai de LUNI pana JOI, in intervalul 10.00-16.00.

Vineri este zi speciala pentru reprezentantii desemnati din partea unitatilor sanitare din judetul Constanta.

Tot ce se transmite in afara intervalului mai sus mentionat va fi inregistrat cu ziua urmatoare lucratoare.

OAMGMAMR FIL. CONSTANTA 
STR. MIHAI VITEAZUL NR. 81
FAX 0241660455