Informații desfășurare examen de grad principal 2022
august 25, 2022
Rezultatele reuniunii dedicate asistenților șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS
septembrie 20, 2022

Rezultatele întâlnirii celei de-a 72 sesiuni a Comitetului regional al Organizației Mondiale a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa

Astăzi, 12 septembrie 2022, au început lucrările celei de-a 72 sesiuni a Comitetului regional al Organizației Mondiale a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa care se desfășoară în Tel Aviv, Israel, în perioada 12-14 septembrie 2022.

Domnul Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, este onorat să facă parte din delegația română, condusă de către ministrul român al Sănătății, prof Dr Alexandru Rafila, la prima sesiune în format fizic de la declanșarea pandemiei Covid-19.

Miniștrii Sănătății din cele 53 de state membre, oficiali observatori ai organizațiilor internaționale, precum și reprezentanți ai societății civile participă în aceste zile la programul ambițios al lucrărilor Comitetului Regional. În prezența Directorului Regional, Dr. Hans Kluge, plenara evenimentului a beneficiat de participarea unor oficialități de nivel înalt, ES domnul Itzhak Herzog, Președintele Statului Israel, Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al DG Sănătate și Consumatori a Comisiei Europene, doamna Sandra Galina, Prim-ministrul Greciei, ES domnul Kyriakos Mitsotakis (intervenție video).

Dual track (acțiune dublă), concept lansat de Directorul Regional al OMS EURO, Dr. Hans Kluge în alocuțiunea din prima zi a lucrărilor este mesajul cheie al noii normalități asupra căruia trebuie să se concentreze eforturile regiunii europene. Pregătirea pentru a preveni și a face față amenințărilor emergente și, in același timp, investiția în sistemele de sănătate pentru a răspunde nevoilor de sănătate sunt direcțiile strategice care trebuie să stea la baza viitorului sănătății.

Participarea la Comitetul Regional prezintă o oportunitate specială pentru organismele de reglementare a profesiilor de asistent si moașă, de a se racorda la mecanisme de luare a deciziilor din Regiunea Europeană și în acelați timp, de a se asigura că perspectivele profesiei de asistent medical și moașă sunt reflectate în discuțiile și deliberările de nivel înalt.

Reuniunea de anul acesta a Comitetului Regional va acoperi multe subiecte importante, printre care:

•            Planul de acțiune regional privind sănătatea digitală

•            Raportul Comisiei Monti

•            Rezistența antimicrobiană

•            Cadrul de acțiune regional pentru perspective comportamentale și culturale

•            Cadrul European de acțiune pentru persoane cu dizabilități

•            Cadrul regional de implementare pentru reducerea consumului de alcool

•            Plan de acțiune regional privind tuberculoza

•            Forța de muncă din domeniul sănătății (Lansarea raportului regional)

Pe lângă reuniunea Comitetului Regional, se va organiza o reuniune separată a asistenților șefi și moașelor șefe (GCNMOs), pentru a discuta despre prioritățile profesiilor de asistent medical și moașă, pentru a identifica viitoarele activități pentru GCNMO Euro Hub, precum și pentru împărtășirea de experiențe și bune practici privind retenția și recrutarea forței de muncă din domeniile de competență.  Reuniunea va avea loc la data de 15 septembrie 2022 și va include o vizită de studiu la Sheba Medical Center și alte unități de îngrijiri.

Articolul Rezultatele întâlnirii celei de-a 72 sesiuni a Comitetului regional al Organizației Mondiale a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa apare prima dată în OAMGMAMR.

Termen de eliberare documente

Eliberarea certificatelor de membru si a avizelor anuale pentru exercitarea profesiei se va face in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la transmiterea pe e-mail a tuturor documentelor numai pe e-mailul titularului de drept (conform acordului pentru procesarea datelor semnat olograf). Termenul a fost extins datorita numarului mare de solicitari.

Foaia de varsamant pentru plata cotizatiei se va transmite pe e-mailul titularului in termen de 7 zile de la inregistrarea cererii solicitantului.

Avizul anual de libera practica se va elibera numai daca sunt indeplinite conditiile conform legislatiei in vigoare.

Eliberarea adeverintelor pentru participare la concurs/examen se va face in termen de 3 zile lucratoare de la transmiterea tuturor documentelor necesare.In cazul in care una din conditii nu este indeplinita dosarul/e-mailul se considera respins (titularul va primi e-mail de respingere), reluandu-se procedura la cererea solicitantului dupa completarea dosarului - se va transmite un nou e-mail.

ATENTIE: Toate solicitarile si documentele transmise pe e-mailul filialei vor fi inregistrate numai de LUNI pana JOI, in intervalul 10.00-16.00.

Vineri este zi speciala pentru reprezentantii desemnati din partea unitatilor sanitare din judetul Constanta.

Tot ce se transmite in afara intervalului mai sus mentionat va fi inregistrat cu ziua urmatoare lucratoare.

OAMGMAMR FIL. CONSTANTA 
STR. MIHAI VITEAZUL NR. 81
FAX 0241660455