Rezultatele selecției grupului țintă al proiectului ”Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”
august 1, 2022
ICN publică raportul privind a 75 a Adunare Mondială a Sănătății de la Geneva, Elveția
august 2, 2022

Congres ICN 2023: apelul pentru rezumate a fost lansat

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) lansează  Apelul pentru rezumate pentru Congresul ICN 2023 ce va avea loc la Montreal, Canada.  Rezumatele pot fi trimise începând cu data de 1 septembrie pentru prezentare orală sau e-poster, în cadrul celor opt subtheme, prezentate mai jos. Având ca temă “Nurses together: A force for global health (Asistenții medicali împreună: o forță pentru sănătatea globală)”, acest Congres, cu participare fizică, se va desfășura în perioada  1-5 iulie la  Montreal Palais de Congrès.Sistemul de depunere online va fi deschis în perioada 1 septembrie- 31 octombrie 2022.

Organizat de către ICN, în parteneriat cu Asociația Asistenților Medicali din Canada, această reuniune internațională va reuni forța celor 28 de milioane de asistenți medicali din întreaga lume, pentru a analiza modul în care se pot valorifica lecțiile învățate din pandemie: de la necesitatea de a proteja drepturile asistenților medicali la condiții de muncă și salarii decente, până la modul în care putem impulsiona leadershipul în profesia de asistent medical și a avea un impact mai mare asupra politicilor de sănătate de la toate nivelurile. De asemenea, evenimentul  va evidenția importanța unității, solidarității și colaborării, pe măsură ce asistenții medicali se reunesc ca o forță  pentru sănătatea globală.

Consiliul Reprezentanților Asociațiilor Naționale de Nursing, forumul de conducere global al ICN, se va reuni înaintea Congresului, în perioada 29 iunie – 1 iulie 2023. Participanții la Congres, membri ai asociațiilor membre ICN vor putea observa leaderi globali în profesia de asistent medical, vor putea identifica prioritățile și viitoarele direcții ale profesiei.  

Cele opt subteme ale Congresului 2023 sunt:   

  1. Leadership în profesia de asistent medical: influențarea viitorului îngrijirilor de sănătate;
  2. Rolul esențial al asistenților medicali în gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență;
  3. Conducerea practicii profesionale a asistenței medicale, prin intermediul reglementării și al educației;
  4. Îmbunătățirea calității și a siguranței furnizării serviciilor de îngrijire;
  5. Progresul practicii asistenței medicale: depășirea limitelor;
  6. Dezvoltarea și susținerea forței de muncă din domeniul asistenței medicale;
  7. Promovarea și facilitarea unor comunități mai sănătoase;
  8. Abordarea priorităților de sănătate globală și consolidarea sistemelor de sănătate.

Pe  site-ul Congresului vor fi publicate informații suplimentare și actualizări periodice referitoare la programul Congresului.

Articolul Congres ICN 2023: apelul pentru rezumate a fost lansat apare prima dată în OAMGMAMR.