Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenților medicali | 13 aprilie 2021, format virtual
aprilie 16, 2021
ICN sărbătorește Ziua Internațională a Moașei
mai 5, 2021

Scrisoare din partea Directorului Regional al Biroului pentru Europa al OMS, Dr.Hans Kluge transmisă ulterior participării la evenimentul „Asistenții Medicali și Moașele în Avangarda Schimbării”

„Stimate Dle Timofte,

În nume personal și în numele Biroului Regional OMS pentru Europa, doresc să vă mulțumesc pentru cuvintele calde de apreciere.

Permiteți-mi să vă felicit pe dumneavoastră și pe echipa dumneavoastră dedicată, pentru pregătirea și organizarea conferinței la nivel înalt “Asistenții medicali și moașele în avangarda schimbării” din data de 8 aprilie 2021, care s-a dovedit a fi un eveniment atât de reușit și instructiv.  

A fost o plăcere să vă cunosc personal pe dumneavoastră și pe prietenii și partenerii dumneavoastră apropiați, și să am ocazia de a discuta despre un subiect în care cred cu toată inima, și anume consolidarea forței de muncă din domeniul sănătății.

Mă simt onorat și emoționat de cuvintele frumoase din scrisoarea dumneavoastră. Colegii mei și cu mine suntem, de asemenea, foarte dornici să  continuăm eforturile comune de consolidare a forței de muncă din domeniul sănătății din România.  Puteți conta pe întregul nostru spijin și pe deplina noastră implicare în acest demers.  

Considerăm că asistenții medicali și moașele reprezintă pilonul esențial al sistemelor de sănătate reziliente și că sunt, într-adevăr, una dintre cele mai puternice linii de apărare împotriva COVID-19. Sistemele de sănătate care folosesc asistenții medicali și moașele la capacitatea lor maximă, ca membri egali și apreciați ai echipelor de sănătate, obțin invariabil, rezultate mai bune în materie de sănătate.

M-am bucurat să constat că profesia de asistent medical și moașe ocupă un loc important pe agenda politică a României și că membrii acestor profesii dețin un loc la masa deciziilor.

Ați atras un grad ridicat de angajament politic din partea Administrației Prezidențiale, a Parlamentului și a agențiilor guvernamentale  din țara dumneavoastră, în ceea ce privește investițiile în profesia de asistent medical și moașă – un proces facilitat de parteneriatele instituționale solide pe care le-ați dezvoltat, atât în România, cât și cu partenerii internaționali. Conferința de săptămâna trecută a confirmat, încă o dată, acest lucru. Vă felicit pentru eforturile dumneavoastră asidue și neobosite.

Sunt încrezător că împreună putem face un pas înainte și putem aduce asistenții medicali și moașele în procesul decizional, nu doar pentru subiecte ce privesc interesele lor profesionale, ci și pentru chestiuni generale, legate de politicile de sănătate și nevoile de sănătate ale populației.  

Cu deosebită considerație,  

Dr Hans Henri P. Kluge

Director Regional”

Articolul Scrisoare din partea Directorului Regional al Biroului pentru Europa al OMS, Dr.Hans Kluge transmisă ulterior participării la evenimentul „Asistenții Medicali și Moașele în Avangarda Schimbării” apare prima dată în OAMGMAMR.