Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2022
aprilie 12, 2022
Anunț important Sărbători Pascale!
aprilie 21, 2022

Scrisoare de recunoaștere primită din partea Președintelui Federației Europene a Asociațiilor de Asistenți Medicali

„Stimate domnule Președinte Timofte,

În numele Federației Europene a Asociațiilor de asistenți medicali vă scriem pentru a recunoaște conducerea dumneavoastră excepțională în ceea ce privește reglementarea profesiei și a răspunsului umanitar incredibil al Ordinului Asistenților Medicali din România și al tuturor asistenților medicali români, la aceste momente fără precedent, de la începutul războiului din Ucraina.  

Cu mare tristețe am văzut cum criza umanitară evoluează cu un impact inimaginabil asupra vecinilor dumneavoastră ucraineni, și răspunsul generos și nobil al cetățenilor români și al asistenților medicali/moașelor,  în a oferi asistență excepțională pe fondul războiului, al violențelor și atrocităților revoltătoare și implacabile. Federația Europeană a Asociațiilor de asistenți medicali își exprimă sincera solidaritate față de Ordinul Asistenților Medicali din România și dorim să ne oferim sprijiniul, în orice mod posibil, în aceste timpuri dificile. De asemenea, i-am scris și colegei dumneavoastră, Dna Ecaterina Gulie, Președinta Asociației de nursing din România, pentru a ne oferi sprijinul și sincera apreciere.

În numele Federației Europene a Asociațiilor de asistenți medicali dorim să recunoaștem activitatea Ordinului Asistenților Medicali din România, sub conducerea dumneavoastră inspirată, care a oferit îngrijiri optime și compasiune dezinteresată celor mai vulnerabili, nesiguri și traumatizați cetățeni ai Ucrainei. Istoria va consemna exemplul umanitar al Ordinului Asistenților Medicali din România și generozitatea și compasiunea de excepție, într-unul dintre cele mai întunecate momente din viața noastră.

Cu sinceră admirație și recunoștință pentru angajamentul, grija umanitară dezinteresată și curajoasă a Ordinului Asistenților Medicali din România, față de cetățenii Ucrainei.”

Articolul Scrisoare de recunoaștere primită din partea Președintelui Federației Europene a Asociațiilor de Asistenți Medicali apare prima dată în OAMGMAMR.