ICN lansează ghidul de competențe de bază pentru asistenții medicali din echipele medicale de urgență
octombrie 18, 2022
În atenția absolvenților Examenului de grad principal – sesiunea 2022
noiembrie 2, 2022

Rezultatele întâlnirii rețelei asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS

La data de 26 octombrie a.c., Președintele OAMGMAMR, dnul Mircea Timofte a participat on-line la o nouă întâlnire a Rețelei asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS (Rețeaua GCNMO).

Reprezentanții OMS au transmis aprecieri reprezentanților Statului Israel pentru găzduirea primului Comitet Regional OMS  și primei întâlniri a Rețelei GCNMO organizate în format fizic în context post-pandemic.

Asistentul șef al regiunii, dna Margrieta Langins a adus în atenția membrilor Hub-ului principalele rezultate ale celei de-a 72 a sesiuni a Comitetului Regional în domenii precum sănătate digitală, perspective comportamentale, calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități, reducerea consumului de alcool, acțiunea în domeniul HIV, TB sau reducerea poverii cancerului cervical. În mod special, reprezentantul OMS a adus în atenție raportul privind forța de muncă în sănătate în regiunea europeană, precum și  raportul tehnic privind contribuția asistenților șefi ai regiunii la creșterea calității actului de îngrijire.

Asistentul șef al regiunii europene a informat participanții privind desfășurarea noii întruniri fizice a Rețelei GCNMO la București în perioada 24 martie 2023. În acest context, a mulțumit președintelui OAMGMAMR pentru acceptul de a găzdui lucrările următoarei sesiuni și a exprimat convingerea că aceasta va reprezenta o nouă  întâlnire de referință, considerând succesul și excelenta organizare a Conferinței aniversare a OAMGMAMR din acest an. Conform precizărilor expertului OMS, experiența evenimentului din acest an a fost un punct important în decizia conducerii OMS EURO de a organiza la București, în perioada 22-23 martie 2023, Conferința regională a OMS EURO în domeniul forței de muncă în sănătate.

Președintele OAMGMAMR a mulțumit reprezentantului OMS pentru aprecieri și pentru încredere și a asigurat că OAMGMAMR va face toate eforturile ca întâlnirea de anul viitor să fie un nou exemplu de bune practici și leadership ale asistenților medicali și moașelor din România. Menționăm că OAMGMAMR a fost de altfel mandatat oficial de Ministerul Sănătății să inițieze demersurile pentru pregătirea și desfășurarea optimă a întâlnirii Rețelei GCNMO a OMS EURO. De asemenea, OAMGMAMR cooperează îndeaproape cu conducerea Ministerului Sănătății și biroul de țară al OMS pentru pregătirea Conferinței regionale de nivel înalt în domeniul resurselor umane în sănătate, care va avea loc la București în perioada 22-23 martie a.c.

Articolul Rezultatele întâlnirii rețelei asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS apare prima dată în OAMGMAMR.

Termen de eliberare documente

Eliberarea certificatelor de membru si a avizelor anuale pentru exercitarea profesiei se va face in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la transmiterea pe e-mail a tuturor documentelor numai pe e-mailul titularului de drept (conform acordului pentru procesarea datelor semnat olograf). Termenul a fost extins datorita numarului mare de solicitari.

Foaia de varsamant pentru plata cotizatiei se va transmite pe e-mailul titularului in termen de 7 zile de la inregistrarea cererii solicitantului.

Avizul anual de libera practica se va elibera numai daca sunt indeplinite conditiile conform legislatiei in vigoare.

Eliberarea adeverintelor pentru participare la concurs/examen se va face in termen de 3 zile lucratoare de la transmiterea tuturor documentelor necesare.In cazul in care una din conditii nu este indeplinita dosarul/e-mailul se considera respins (titularul va primi e-mail de respingere), reluandu-se procedura la cererea solicitantului dupa completarea dosarului - se va transmite un nou e-mail.

ATENTIE: Toate solicitarile si documentele transmise pe e-mailul filialei vor fi inregistrate numai de LUNI pana JOI, in intervalul 10.00-16.00.

Vineri este zi speciala pentru reprezentantii desemnati din partea unitatilor sanitare din judetul Constanta.

Tot ce se transmite in afara intervalului mai sus mentionat va fi inregistrat cu ziua urmatoare lucratoare.

OAMGMAMR FIL. CONSTANTA 
STR. MIHAI VITEAZUL NR. 81
FAX 0241660455