5 mai, Ziua Internaţională a Moaşei
mai 5, 2012

Protocol de colaborare între OAMGMAMR şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România

În 3 mai a.c., reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România au semnat un protocol ce are ca obiect reglementarea colaborării între cele două organizaţii. Scopul este acela de a identifica problemele din domeniul îngrijirilor bolnavilor de cancer şi găsirea unor soluţii, astfel încât să nu fie afectată calitatea vieţii acestora.

În vederea realizării scopului propus, cele două organizaţii au stabilit întâlniri periodice, desemnarea unor reprezentanţi care să identifice principalele deficienţe din relaţiile asistent medical – pacient şi măsuri de eliminare a acestora, sprijin reciproc în vederea realizării unor proiecte comune.

OAMGMAMR va desemna un reprezentant care să ţină permanent legătura cu FABC şi să participe la manifestările organizate de către Federaţie şi va acorda sprijinul necesar pentru soluţionarea oricărei sesizări făcute de membrii FABC cu privire la modul în care le-au fost acordate serviciile medicale.

FABC va susţine acţiunile OAMGMAMR care vizează creşterea calităţii actului medical, a diversificării serviciilor medicale, a acoperirii necesarului şi înlăturarea deficitului de asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali pe întreg teritoriul României.

Cele două organizaţii au hotărât să promoveze în comun acţiuni de sensibilizare a opiniei publice şi a instituţiilor cu atribuţii de decizie din domeniul sanitar cu privire la deficienţele sistemului ori probleme ale cadrelor medicale.