Ziua Internațională a Moașei! La mulți ani!
mai 5, 2016
CURSURI LUNA IUNIE 2016
mai 27, 2016

LA MULȚI ANI! Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Ziua internațională a  asistenților medicali generaliști, motiv de celebrare și reflecții profesionale

Tema Zilei internaționale a asistenților medicali generaliști,  punctată în mesajul doamnei Judith Shamian, Președintele Consiliului Internațional al Asistenților Medicali,  aduce în atenție și propune modalități prin care asistenții medicali pot contribui la dezvoltarea sistemului sanitar:

“A avea sisteme de sănătate puternice și adaptabile, capabile să răspundă în mod eficient la provocări, este o nevoie esențială pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă ale Națiunilor Unite.

Vă puteți întreba, cum poate contribui fiecare asistent medical la dezvoltarea sistemelor de sănătate din întreaga lume. Ca membri ai celei mai numeroase comunități de profesioniști din domeniul sănătății, cu reprezentare în toate unitățile sanitare, asistenții medicali pot avea un impact uriaș în ceea ce privește adaptabilitatea sistemelor de sănătate.

Fiecare decizie pe care o luați în practica profesională poate induce o diferență semnificativă în eficiența și eficacitatea întregului sistem.

Este absolut necesar să identificăm în organizațiile noastre, și în noi înșine, oportunități de întărire și de dezvoltare a adaptabilității.

Prin promovarea vocii asistenților medicali putem simplifica procesele de coordonare a schimbărilor privind îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate furnizate, și putem oferi date care să contribuie la consolidarea sistemelor de sănătate. Consultarea asistenților medicali, la realizarea politicilor privind sectorul de sănătate, reprezintă garanția că, la revizuirea acestora, se va acorda o atenție deosebită asigurării unui mediu de lucru corespunzător.

Este datoria noastră să ne asigurăm că guvernele și persoanele care se ocupă de dezvoltarea de politici, înțeleg că, pentru garantarea succesului Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă și pentru a face față, în viitor, provocărilor din domeniul sănătății, este estențial ca liderii asistenților medicali să fie încrezători, bine informați, și să își înțeleagă rolul în dezvoltarea unei forțe de muncă pregătită să înfrunte noile provocari.”

Știm toți cât de multe provocări întâmpinăm zi de zi în activitatea profesională, și cât de greu este uneori să găsim satisfacția în actul profesional.

Este important însă, să înțelegem că, prin implicarea alături de organizația profesională în dezvoltarea de politici, prin expertiza pe care o avem și gradul de reprezentare a profesiilor noastre în cadrul echipelor medicale, putem să îndeplinim schimbările pe care ni le dorim.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, Biroul Executiv al OAMGMAMR urează tuturor asistenților medicali din România, sănătate, putere de muncă și realizări profesionale pe măsura eforturilor depuse în îngrijirea semenilor noștri.

Suntem mândri  că această zi importantă este marcată și de Conferința internațională a OAMGMAMR, eveniment ce a strâns laolaltă 1000 participanți, prilej cu care, profesionalismul, devotamentul și implicarea în dezvoltarea profesiei s-au făcut auzite într-o singură voce.

Cu abilitate, pricepere și competență, asistenții medicali acționează ca o adevărată coloană vertebrală a sistemului medical din România și își onorează cu demnitate datoria profesională. Prin natura profesiei, ei sunt acei oameni angajați în slujba oamenilor. Pentru toate acestea, lumea întreagă le mulțumește și celebrează în fiecare an, pe 12 mai, ziua profesiei.

Tuturor asistenților medicali din România care sunt permanent alături de pacienţi și care joacă un rol  important în sănătatea noastră, le urăm un călduros „La mulți ani!”

Biroul Executiv al OAMGMAMR

Președinte Mircea Timofte