2021: Anul Internațional al lucrătorilor în domeniul sănătății și îngrijirii medicale
februarie 10, 2021
Anunt angajare asistent-punct frontiera Negru Voda DSP Constanta- 15 Februarie 2021
februarie 15, 2021

ICN a anunțat câștigătorii concursului foto organizat sub umbrela Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

La 1 februarie 2021, Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a anunțat câștigătorii concursului foto desfășurat în pregătirea Zilei Internaționale a Asistenților Medicali (International nursing Day-IND) din acest an.

Lansat pentru a sărbători IND 2021 cu tema „Asistenții medicali: O voce pentru a conduce – O viziune pentru viitorul îngrijirilor de sănătate”, concursul a  presupus înscrierea de lucrări fotografice care să evidențieze rolul critic al asistenților medicali și modul în care aceștia modelează viitorul îngrijirilor medicale în diferite contexte și locuri în jurul lumii. Pandemia COVID-19 a pus reflectorul pe munca incredibilă a asistenților medicali de-a lungul acestui an dificil, aspect care a fost descris în gama de fotografii primite.

ICN a primit un total de 200 de lucrări din 22 de țări.

Câștigătorul Marelui Premiu a fost Bruno Lavi din Israel, a cărui frumoasă fotografie alb-negru a asistentei Rawan Hijana îmbrăcată în mască și scut, a ilustrat perfect realitatea acestei pandemii. Domnul Lavi va primi două înregistrări gratuite la congresul virtual ICN 2021 care va avea loc în perioada 2-4 noiembrie 2021, iar fotografia sa va fi publicată în Ziua Internațională a Asistenților Medicali cu rolul de copertă a raportului IND 2021, care va fi lansat pe 12 mai.

Președintele ICN, Annette Kennedy, a declarant că fotografiile prezentate la concursul de fotografie IND ilustrează lățimea incredibilă a muncii pe care o fac asistentele medicale, în casă, în comunitate, în spitale, cu tineri și bătrâni, toată ziua și toată noaptea. Pe tot parcursul acestei pandemii, asistenții medicali nu numai că au grijă de pacienții infectați cu COVID-19, ci continuă să ofere educație, prevenire, tratament și îngrijire pentru cei cu o gamă largă de nevoi de asistență medicală. Președintele ICN mulțumește tuturor celor care și-au trimis imaginile pentru a ajuta la sărbătorirea asistenții medicali în Ziua Internațională a Asistenților Medicali și pe tot parcursul anului!

Câștigătorii au fost, de asemenea, selectați în patru categorii: spital / clinică, educațional, îngrijire medicală comunitară / îngrijire la domiciliu și urgență. Fotografiile câștigătoare vor fi lansate în perioada 1 februarie – 12 mai 2021 și tot în această perioadă ICN va lansa o varietate de resurse pentru Zilei Internaționale a Asistenților Medicali , precum studii de caz, fișe informative și postere.

Categoria „Spital / clinică”

 • Premiul I: Nazila  Ghomian, Tehran Heart Center, Iran
 • Premiul al II-lea: Oasis International Hospital, China
 • Premiul al III-lea: Nursing Council of Kenya

Categoria „Educațional”

 • Premiul I: Fundación para el Desarrollo de la Enfermería, Spain
 • Premiul al II-lea: Yingxin Wang, China
 • Premiul al III-lea: Liliana Bravo Sierra, Mexico

Categoria „Îngrijire medicală comunitară / îngrijire la domiciliu

 • Premiul I: Lakpa Chhoeky Sherpa, Nepal
 • Premiul al II-lea: Chetoui Aida, Switzerland
 • Premiul al III-lea: Aiswarya, India

Categoria „Urgență”

 • Premiul I: Gilles Weber, Switzerland
 • Premiul al II-lea: Nazila  Ghomian, Tehran Heart Center, Iran
 • Premiul al III-lea: Heidi Diaz, Switzerland

Articolul ICN a anunțat câștigătorii concursului foto organizat sub umbrela Zilei Internaționale a Asistenților Medicali apare prima dată în OAMGMAMR.