Angajare CRTS Constanța!
martie 17, 2015
CURSURI APRILIE 2015!
martie 19, 2015

ANUNT IMPORTANT!!!

ANUNȚ
privind programul de revalorizare pentru asistenti medicali generalisti care au absolvit studiile postliceale inainte de 01 ianuarie 2007 si vor sa profesesze in spatiul Uniunii Europene.
 
    Asistentii medicali generalisti care au absolvit studiile inainte de 2007 se pot inscrie la cursurile Programului de revalorizare a formarii initiale. 
    In urma absolvirii cursurilor, asistentii medicali generalisti vor beneficia de recunoastere automata pe teritoriul Uniunii Europene, fara a mai fi nevoie sa efectueze masuri compensatorii (stagii de adaptare, teste de aptitudini, cursuri teoretice și alte examene), așa cum se procedează în prezent.
    Cursurile se vor desfasura numai in cadrul scolii posliceale sanitare de stat „George Emil Palade” Constanta. Conform reglementarilor legale, durata efectiva a cursurilor variaza in functie de programul pe care asistentii medicali il au de urmat si care este dat de anul absolvirii studiilor anterioare.
   Prin cursurile de revalorizare prevăzute de Ordinul comun al Ministrului Educaţiei Naţionale şi Ministrului Sănătăţii nr. 4.317/943/2014, avizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România,  formarea inițială de asistent medical generalist, dobândită anterior datei de 1 ianuarie 2007, devine conformă cu formarea prevăzută de Directiva  55/2013/UE  de modificare a Directivei 2005/36/CE privind recunoașterea calificărilor profesionale.
 
Precizări
  • Ca urmare a absolvirii cursurilor de revalorizare nu se va modifica nivelul diplomei obținut inițial (nu se echivaleaza studiile postliceale cu studii superioare asa cum gresit au inteles anumite persoane);
  • Aceste cursuri de revalorizare nu sunt obligatorii pentru asistenţii medicali generaliști care îşi exercită profesia pe teritoriul României;
  • În urma absolvirii cursurilor de revalorizare,  recunoașterea în scopul exercitării profesiei în alte State Membre UE se va face automat, fără aplicarea măsurilor compensatorii.  
Inscrierea se va face la Liceul Emil Palade pana in 27 martie 2015.
 
1.     Acte necesare pentru inscriere:
         fisa de inscriere
         copie certificate nastere
         copie BI/CI
         copie certificat casatorie
         copie legalizata a actului de studii
         adeverinta emisa de OAMGMAMR Constanta
         dosar plic / cu sina
–    taxa se va fixa de scoala
 
 2.     Pentru eliberarea adeverintei de la  OAMGMAMR  Constantanecesara in dosarul de inscriere asistentii medicali generalisti vor solicita de la Serviciul Resurse Umane al angajatorului o adeverinta de salariat cu vechimea in functia de asistent medical;
       Aceasta adeverinta insotita de o cerere intocmita personal se va depune  la OAMGMAMR  Constanta pentru eliberarea adeverintei tip necesara inscrierii.
ORARUL DE INSCRIERI AL SCOLII:
 Luni     – 13:00 – 16:00
Marti    – 11:00 – 13:30
Miercuri – 12:30 – 16:00
Joi       – 11:00 – 14: 30
Vineri – 11:00 – 15:00