Info As
iunie 17, 2012
8864 de teste pentru examene si concursuri. Asistenti medicali
iunie 17, 2012

5652 de teste pentru examene si concursuri. Asistenti medicali

Luna octombrie 2003 a marcat o premiera in activitatea Ordinului Asistentilor Medicali din Romania. Sub egida organizatiei a aparut „5652 de teste pentru examene si concursuri. Asistenti medicali”, prima publicatie care poarta semnatura Ordinul Asistentilor Medicali din Romania.

Volumul are 789 de pagini si este structurat pe 15 capitole. Fiecare capitol contine intre 850 si 300 de teste pentru fiecare specialitate. In plus, ultimul capitol al publicatiei este destinat verificarii cunostintelor despre Legea nr.461/2001 privind exercitarea profesiunii de asistent medical, organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Codul de Etica si Deontologie al asistentului medical.

Din testele publicate in volumul „5652 de teste pentru examene si concursuri. Asistenti medicali” au fost extrase subiectele pentru examenul de grad principal care s-a desfasurat in perioada 5-6 octombrie 2003.
La cererea tuturor filialelor Ordinului Asistentilor Medicali din Romania au fost editate – pe baza de comanda – si brosuri de teste, pe specialitati.

La aparitia culegerii de teste si-au adus contributia Comisiile de specialitate din cadrul Departamentelor profesional stiintific din filialele Ordinului Asistentilor Medicali din Romania Arad, Arges, Cluj, Dolj, Iasi, Sibiu, Timis, Vrancea si din municipiul Bucuresti.

Coordonatorul lucrarii a fost Seful departamentului profesional stiintific din cadrul OAMR, Luminita Elena Oprea, asistent medical principal, coordonator Bloc Operator Oftalmologie la Spitalul Universitar Bucuresti, consilier national al Filialei Bucuresti.