Ziua Internațională a Asistenților Medicali
mai 12, 2022
Lucrarea “Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști” disponibilă gratuit pe www.oamr.ro
mai 20, 2022

Vizita Președintelui României la Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

Ieri, 12 mai 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, Președintele României a efectuat o vizită la un spital public din București (spitalul Colentina) pentru a purta discuții cu asistenții medicali și pentru a aborda provocările pe care aceștia le întâmpină în activitate.

Momentul este unul de referință în istoria celebrării acestei zile la nivel național, Excelența Sa fiind primul președinte care participă la un eveniment dedicat asistenților medicali, acțiune pentru care Ordinul rămâne profund recunoscător.

Alături de Excelența Sa, la eveniment au participat Consilierul Prezidențial Conf. Dr. Diana Păun, Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Dr. Andrei Baciu, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), dnul Mircea Timofte, alături de reprezentanți ai Biroului Executiv al OAMGMAMR.

În mesajul public, Președintele României a făcut referire la eforturile extraordinare ale asistenților medicali, în special din ultimii doi ani marcați de pandemia Covid-19, adresând felicitări tuturor asistenților medicali din sistem!

În discuțiile purtate, președintele OAMGMAMR, dnul Mircea Timofte, a mulțumit Excelentei sale pentru sprijinul și cuvintele de recunoștință adresate în numeroase rânduri corpului medical și asistenților medicali în momentele de cumpănă ale ultimilor doi ani, care au inspirat și au oferit speranță și încredere în lupta cu virusul. De asemenea, președintele OAMGMAMR a mulțumit Excelenței Sale, domnului Președinte Iohannis, și Instituției Prezidențiale și Consilierului Prezidențial pe Sănătate pentru sprijinul constant acordat inițiativelor organizației. Este un moment extraordinar,  o expresie a parteneriatului instituțional consolidat și a încrederii de care se bucură OAMGMAMR în sistemul românesc.

Totodată, la nivelul filialelor organizației, au fost organizate mai multe evenimente de celebrare a rolului și contribuției asistenților medicali în furnizarea de îngrijri medicale de calitate oamenilor și comunităților!
Mulțumim de asemenea tuturor personalităților și instituțiilor care, ieri, au fost alături de noi. Rămânem recunoscători pentru implicare și sprijin!

Articolul Vizita Președintelui României la Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali apare prima dată în OAMGMAMR.