Participarea președintelui OAMGMAMR la Reuniunea comună a asistenților șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene
noiembrie 23, 2021
Locația desfășurării alegerilor in data de 29.11.2021
noiembrie 26, 2021

Semnarea acordului de parteneriat între OAMGMAMR și RCSI

În data de 24 noiembrie 2021, a avut loc ceremonia de semnare a acordului de parteneriat între Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) și Facultatea de Asistenți Medicali și Moașe din Irlanda (RCSI). Din partea OAMGMAMR acordul a fost semnat de către domnul Mircea Timofte, Președinte, iar din partea RCSI de către domnul Thomas Kearns, Director Executiv al Facultății de Asistenți Medicali și Moașe din Irlanda, și marchează începutul colaborării dintre cele două organizații în cadrul proiectului ”Program de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenți șefi”.Evenimentul a fost gazduit de Camera Deputaților, prin amabilitatea domnului chestor George Tuță, care și-a exprimat întreaga susținere pentru acțiuni legislative de îmbunătățire a cadrului de reglementare a profesiilor de asistent medical și moașă.

„În dezvoltarea de politici sustenabile pentru profesia de asistent medical am apreciat mereu valoarea inestimabilă a cooperării internaționale și a schimburilor de experiențe și practici. Și încercăm mereu să învățăm de la cei mai buni, de la cei care își asumă responsabilitatea excelenței academice. RCSI este un astfel de exemplu aflat în avangarda unui model de educație prin sine transformator și adaptat nevoilor viitorului.”, a declarat Președintele OAMGMAMR în deschiderea evenimentului.

Scopul semnării acestui acord este reprezentat de stabilirea obiectivelor celor două organizații în vederea colaborării privind implementarea activităților cheie ale proiectului ”Program de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenți șefi”, respectiv participarea la realizarea curricumului și a materialelor de curs, consultarea și informarea cu privire la toate sesiunile de instruire ce vor avea ca scop evidențierea importanței programelor de formare în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale.

Acordul de parteneriat a fost semnat în prezența membrilor echipei de implementare a proiectului și a membrilor comitetului științific al proiectului, din care fac parte: doamna Conf. Univ. Dr. Diana Păun-Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, domnul Prof. Univ. Dr. Cristian Vlădescu-Directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, domnul Prof. Dr. Crin Marcean-Directorul Școlii Postliceale Sanitare ”Fundeni”, doamna Carmen Mazilu – Vicepreședinte OAMGMAMR și doamna Conf. Univ. Dr. Laura Grunberg – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București.

Articolul Semnarea acordului de parteneriat între OAMGMAMR și RCSI apare prima dată în OAMGMAMR.