Lucrarea “Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști” disponibilă gratuit pe www.oamr.ro
mai 20, 2022
Discursul Președintelui OMAGMAMR în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății
mai 30, 2022

Rezultatele reuniunii comune a asistenților și dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene.

La data de 24 mai 2022, a avut loc Reuniunea comună a asistenților șefi și a dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Întâlnirea s-a desfășurat în format virtual sub umbrela Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

Sesiunea de dimineață a fost organizată în comun pentru cele două profesii pentru a împărtăși probleme transversale. Discuțiile au vizat aspecte referitoare la demografia celor două profesii și provocările în ceea ce privește accesul la îngrijire.

Sesiunea de după-amiază a fost organizată în paralel pentru fiecare profesie. Discuțiile din panelul specific CNO s-au concentrat pe evoluția practicilor profesionale și pe identificarea unor potențiale pârghii pentru o reprezentare mai bună a profesiei la masa deciziilor.

Președintele OAMGAMR, domnul Mircea Timofte, a împărtășit în intervenția sa reflecții privind importanța temei propuse pentru capacitatea asistenților de a răspunde așteptărilor și nevoilor din ce în ce mai exigente ale populației. A subliniat că progresul în acest domeniu necesită o combinație de strategii pentru a regândi nu numai desfășurarea anumitor resurse și structuri, ci și o serie de noi linii directoare organizaționale și clinice. De asemenea, a accentuat nevoia de investiții orientate cu prioritate în două direcții:  în îmbunătățirea educației, a dezvoltării profesionale, a standardelor și a unei mai bune reglementări, precum și investiția în leadership și în dobândirea de abilități care să permită o influență mai mare a asistenților în elaborarea politicii de sănătate.

Articolul Rezultatele reuniunii comune a asistenților și dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene. apare prima dată în OAMGMAMR.