Anunț important
ianuarie 20, 2023
Anunt angajare Econofarm
februarie 8, 2023

Rezultatele întâlnirii Asistenților Șefi și Moașelor Șefe ai Statelor Membre ale Biroului Regional pentru Europa al OMS

La data de 26 ianuarie a.c., a avut loc prima întâlnire a Asistenților Șefi și Moașelor Șefe ai Statelor Membre ale Biroului Regional pentru Europa al OMS (GCNMO Hub).  Ședința s-a desfășurat în format online și a fost prezidată de asistentul șef al Biroului regional, dna Margrieta Langins.

După o trecere în revistă a activităților asistentului șef al OMS EURO  vizând creșterea capacității Statelor Membre pentru dezvoltarea politicilor destinate profesiilor de asistent și moașă, a avut loc un schimb de opinii privind rolul asistentului șef în gestionarea grevelor, în lumina evenimentelor din ultima perioada din UK.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, a fost prezentat un studiu privind practica avansată de nursing, subiect care va reprezenta tema unei publicații regionale ce urmează a fi lansată în luna martie la București.

Având în vedere că reuniunea din 26 ianuarie precede întâlnirea fizică care urmează a se desfășura în luna martie la București, găzduită de către OAMGMAMR,  președintele organizației, domnul Mircea Timofte a fost invitat să prezinte reprezentanților statelor membre conceptul întâlnirii, structura și proiectul de agendă. Președintele OAMGMAMR a oferit o serie de detalii logistice privind desfășurarea întâlnirii. Participanții au apreciat temele propuse pentru discuție și au confirmat participarea la lucrările conferinței ce va avea loc în luna martie.

Articolul Rezultatele întâlnirii Asistenților Șefi și Moașelor Șefe ai Statelor Membre ale Biroului Regional pentru Europa al OMS apare prima dată în OAMGMAMR.

Termen de eliberare documente

Eliberarea certificatelor de membru si a avizelor anuale pentru exercitarea profesiei se va face in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la transmiterea pe e-mail a tuturor documentelor numai pe e-mailul titularului de drept (conform acordului pentru procesarea datelor semnat olograf). Termenul a fost extins datorita numarului mare de solicitari.

Foaia de varsamant pentru plata cotizatiei se va transmite pe e-mailul titularului in termen de 7 zile de la inregistrarea cererii solicitantului.

Avizul anual de libera practica se va elibera numai daca sunt indeplinite conditiile conform legislatiei in vigoare.

Eliberarea adeverintelor pentru participare la concurs/examen se va face in termen de 3 zile lucratoare de la transmiterea tuturor documentelor necesare.In cazul in care una din conditii nu este indeplinita dosarul/e-mailul se considera respins (titularul va primi e-mail de respingere), reluandu-se procedura la cererea solicitantului dupa completarea dosarului - se va transmite un nou e-mail.

ATENTIE: Toate solicitarile si documentele transmise pe e-mailul filialei vor fi inregistrate numai de LUNI pana JOI, in intervalul 10.00-16.00.

Vineri este zi speciala pentru reprezentantii desemnati din partea unitatilor sanitare din judetul Constanta.

Tot ce se transmite in afara intervalului mai sus mentionat va fi inregistrat cu ziua urmatoare lucratoare.

OAMGMAMR FIL. CONSTANTA 
STR. MIHAI VITEAZUL NR. 81
FAX 0241660455