Ședința asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS
octombrie 1, 2021
HOTĂRÂRE NR 45 / 26.10.2021- pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului national nr.36/2016 pentru aprobarea Regulamentului electoral al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România
octombrie 26, 2021

OAMGMAMR salută alegerea noului Președinte ICN

OAMGMAMR salută alegerea noului Președinte ICN, Dr. Pamela Cipriano, și îi urează succes în îndeplinirea atribuțiilor înaltei funcții

Dr. Pamela Cipriano, un lider de asistență medicală recunoscut la nivel internațional, a fost aleasă președinte al Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN).

Alegerile au avut loc în contextul reuniunii organului de conducere al ICN, Consiliul Reprezentanților Asociațiilor Naționale de Asistenți Medicali (CNR), care a avut loc în perioada 4-6 octombrie. Președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte a reprezentat Organizația la lucrările Consiliului.

Fost prim vicepreședinte al ICN (2017-2021), dr. Cipriano este, de asemenea, decan al Școlii de Nursing de la Universitatea din Virginia și a fost președinte al Asociației Americane de Asistenți Medicali în perioada 2014-2018.

Sursă foto: www.icn.ch

Dr. Cipriano este cunoscută în Statele Unite ale Americii, cât și la nivel internațional, ca un puternic avocat al profesiei de asistent medical.

De-a lungul carierei sale de peste 40 de ani, a condus eforturi pentru a avansa rolul și vizibilitatea asistenților medicali și pentru a spori impactul și influența asistenților medicali în elaborarea politicilor.

Dr. Cipriano a activat, de asemenea, în Consiliul de Administrație al Centrului American pentru Asistență Medicală și al Academiei Americane de Asistență Medicală. Este lider al Acțiunii colaborative a Academiei Naționale de Medicină asupra bunăstării și rezistenței clinicianului, care abordează efectele pandemiei COVID-19 asupra sănătății fizice și mentale a tuturor clinicienilor. Ea a fost redactorul-șef inaugural al revistei American Nurse Today.

Sunt extrem de onorată că am fost aleasă în această funcție cea mai prestigioasă. ICN este cunoscut pentru impactul său global, luptând pentru promovarea profesiei. Viziunea mea pentru viitorul ICN este de a crește influența asistenților medicali în țările lor și pe scena globală. ICN deține poziția unică de a consolida și amplifica rolul crucial al asistenților medicali ca lideri și factori de decizie în sistemele de sănătate din întreaga lume. Trebuie să fim vocea care transmite impactul asistenților medicali care pătrund în barierele acoperirii universale a sănătății (UHC), reducând povara bolilor netransmisibile, promovând comportamente sănătoase și atenuând efectele dăunătoare ale schimbărilor climatice. Cu toate acestea, viitorul nostru imediat necesită să abordăm mai întâi impactul forței de muncă internaționale și a perturbărilor economice, asigurând stabilitatea ICN și asistând membrii noștri să facă același lucru. Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu noul comitet director, cu CEO-ul ICN și personalul său pentru a consolida ICN în următorii patru ani, a declarant noul președinte ICN.

În cadrul ședinței Consiliului au fost aleși și membrii noului Comitet director pentru perioada 2021-2025, respectiv:

Regiunea Africa: Andre Gitembagara (Uniunea a asistenților și moașelor Rwanda)

Regiunea est-mediteraneană: Fatima Al Rifai (Asociația de asistenți medicali din Emiratele Arabe Unite)

Regiunea europeană: Karen Bjøro (Organizația norvegiană pentru asistenți medicali), Yves Mengal (Federația Națională a Asistenților Medicali din Belgia) și José Luis Cobos Serrano (Consiliul General al Asistenților Medicali din Spania)

Regiunea Americii: Lisa Little (Asociația Canadiană a Asistenților Medicali) și Nora Eloisa Barahona De Peňate (Asociația Națională a Asistenților Medicali din El Salvador)

Regiunea Asia de Sud-Est: Nanthaphan Chinlumprasert (Asociația Asistenților Medicali din Thailanda)

Regiunea Pacificului de Vest: Lian-Hua Huang (Asociația Asistenților Medicali din Taiwan), Megumi Teshima (Asociația Japoneză de Asistență Medicală) și Alisi Talatoka Vudiniabola (Asociația Infirmierilor din Fiji)

Noul consiliu ICN își va asuma responsabilitățile la sfârșitul Congresului ICN, 2-4 noiembrie 2021.

Articolul OAMGMAMR salută alegerea noului Președinte ICN apare prima dată în OAMGMAMR.