Anunt angajare Medimfarm – in atentia asistentilor medicali de farmacie
iunie 22, 2021
UMF „Carol Davila”, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală organizează concurs pentru specializarea MOAȘE
iunie 28, 2021

Investiția în asistenții medicali pe agenda Reuniunii Comune a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Uniunea Europeană

La data de 18 iunie 2021, domnul Mircea Timofte, președinte OAMGMAMR și asistent șef al Ministerului Sănătății a participat la Reuniunea Comună a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Uniunea Europeană sub umbrela Președinției Portugheze a Consiliului Uniunii Europene.

 Tema reuniunii a fost reprezentată de Abordarea provocărilor din domeniul sănătății în context post-Covid 19. Reuniunea s-a desfășurat în format virtual în intervalul 15.30-19.00 în prezența medicului șef, a asistentului șef și a dentistului șef ai Portugaliei și cu participarea a 80 de reprezentați naționali din Statele membre ale Uniunii Europene.

Sesiunea paralelă dedicată asistenților șefi s-a concentrat pe impactul numărului de asistenți medicali – pacienți asupra rezultatelor de sănătate. Panelul a beneficiat de prezența asistentului medical șef al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), doamna Elizabeth Iro și a asistentului medical șef pentru Regiunea Europeană a OMS, doamna Margrieta Langins, care au subliniat importanța investiției în asistenții medicali ca principală resursă pentru îngrijirile viitorului.

Articolul Investiția în asistenții medicali pe agenda Reuniunii Comune a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Uniunea Europeană apare prima dată în OAMGMAMR.