Conferința aniversară de nivel înalt „A look back to lead forward: Tracing new paths to excellence in nursing and midwifery” | 19 iulie 2022 – Album foto
iulie 20, 2022
Anunt angajare Econofarm
iulie 29, 2022

Întărirea cooperării dintre OAMGMAMR și Consiliul Iordanian al Asistenților Medicali

La data de 21 iulie 2022,OAMGMAMR si Consiliul Iordanian al Asistenților Medicali au semnat Declarația de Cooperare întărită în domeniul profesiile de asistent medical și moașă.

Semnarea a avut loc cu ocazia Conferinței Aniversare la Nivel Înalt: O privire în urmă pentru a conduce înainte- Trasarea unor noi căi către excelență pentru profesiile de asistent și moașă, eveniment desfășurat sub înaltul egida Președintelui României la data de 19 iulie 2022.

 Părțile au reconfirmat angajamentul pentru dezvoltarea și promovarea profesiilor de asistent și moașă, acționând în conformitate cu prevederile Memorandumului de înțelegere dintre Consiliul Iordanian de Asistență Medicală și Ordinul Național al Asistenților Medicali și Moașelor din România în profesiile de asistent și moașe, semnat de Părți la data de 18 mai 2017, la Sibiu România.

Declarația subliniază importanța tot mai mari a investițiilor în asistente și moașe pentru a sprijini consolidarea sistemelor de sănătate reziliente și recunoaște importanța angajamentului politic la nivel înalt pentru implementarea cu succes a principalelor obiective ale acoperirii universale a sănătății (UHC) și a obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD);

Părțile se angajează să consolideze și să promoveze colaborarea dintre țările lor în domeniile de competență cu accent pe reabilitare, îngrijire a cancerului, paliație, asistență medicală de urgență, dar și în alte domenii, așa cum sunt subliniate în mandatele celor două organizații.

Cooperarea se va încadra în domeniul formării clinice a asistentelor și moașelor, pe lângă inițierea cercetării comune și a practicii bazate pe dovezi, inclusiv prin promovarea schimburilor de experiență, a stagiilor de instruire pe termen scurt, a vizitelor de experți pentru împărtășire de bune practici, programe de dezvoltare profesională comună. Părțile au în vedere organizarea unei Conferințe comune de nivel înalt în Regatul Hașemit al Iordaniei în 2023.

Articolul Întărirea cooperării dintre OAMGMAMR și Consiliul Iordanian al Asistenților Medicali apare prima dată în OAMGMAMR.