În atenția absolvenților Examenului de grad principal – sesiunea 2021
septembrie 27, 2021
Buletin de știri | Consiliul European al Asistenților Medicali
septembrie 29, 2021

“Institutul Global de Leadership în Nursing” și-a început lucrările în regim online

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a lansat pe 15 septembrie a.c primul modul online din cadrul programului “Institutul Global de Leadership în Nursing”. La prima sesiune online, care a durat două ore, au participat 30 de studenți din 19 țări din toate regiunile lumii. În cadrul programului, aceștia vor explora teme cheie care stau la baza Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă propuse de Organizația Națiunilor Unite, cu accent pe disparitățile legate de sănătate și pandemia COVID-19. Sprijinit de Burdett Trust for Nursing, programul va explora modalități de a sprijini noile Direcții strategice globale ale OMS pentru asistenți medicali și moașe 2021-2025.

În primele zile ale cursului, participanții vor fi grupați regional în vederea consolidării înțelegerii de ansamblu asupra proceselor de politici publice și pentru a se pregăti pentru participarea la discuții și acțiuni de politici locale, regionale, naționale și globale. Directorii regionali ai birourilor regionale ale Organizației Mondiale a Sănătății se vor alătura participanților din regiunea lor pentru a discuta despre prioritățile fiecărui birou, construind un pod important între asistenții medicali și birourile OMS. Participanții vor dezvolta proiecte regionale care se vor alinia la aceste priorități.

Howard Catton, director executiv ICN, a salutat participanții, spunând că lansarea acestui program se întâmplă într-un moment incredibil de dificil, când lumea încă continuă să răspundă la Coronavirus, dar începe să se gândească și la modul în care se recuperează în urma efectelor produse de pandemia globală. Acesta este, de asemenea, un moment în care vedem alte fragilități din întreaga lume, a declarat acesta: dezastre naturale și neliniște politică enormă și revoltă în multe țări. Pe parcursul următoarelor luni, participanții vor fi introduși în design de politici, advocacy, campanii și evenimente internaționale, care vor fi esențiale pentru a determina modul în care lumea va răspunde la viitoarele pandemii. “Veți vedea politica globală în acțiune; veți avea ocazia să discutați și să dezbateți problemele, provocările, opțiunile; și veți vedea importanța valorilor pe care se bazează conducerea și a deciziilor pe care le iau liderii. Nu mă îndoiesc că, din foarte multe motive, acesta este momentul pentru leadership în îngrijiri medicale. Valorile pe care se bazează profesia noastră sunt esențiale pentru a sprijini unele dintre marile politici de sănătate și apelurile politice de sănătate care trebuie luate în lunile următoare.”, susține directorul ICN.

În deschidere, Diana Mason, directorul programului, a declarat că Institutul Global de Leadership în Nursing este o oportunitate excepțională pentru asistenții medicali participanți de a-și rafina abilitățile de leaderi globali. Decizia de a muta programul online din cauza pandemiei din 2020 s-a dovedit a fi o experiență bogată pentru studenți, astfel încât să capete o înțelegere mai profundă cu privire la regiunile OMS din care fac parte.

„Noua cohortă de erudiți GNLI 2021 este un grup magnific de asistenți medicali cu rol de lideri din fiecare regiune. Aceasta este o oportunitate minunată de partajare a expertizei și învățare într-un spațiu creativ și sigur. Mulți participanți sunt deja lideri mondiali, iar programul le va consolida acoperirea globală și leadership-ul . La final, se vor alătura unei rețele formidabile de alumni care sunt lideri naționali, regionali și mondiali în domeniul sănătății și al politicii de sănătate. „, a declarat doamna Mason.

Institutul Global de Leadership în Nursing este un program de leadership strategic extrem de competitiv, dezvoltă lideri, astfel încât să poată aduce contribuții remarcabile și strategice la conturarea, influențarea și implementarea deciziilor privind politicile în materie, oriunde lucrează.

Articolul “Institutul Global de Leadership în Nursing” și-a început lucrările în regim online apare prima dată în OAMGMAMR.