Succesul programelor de vaccinare în masă COVID-19 va depinde de asistenții medicali din prima linie și includerea acestora în procesele decizionale
noiembrie 19, 2020
Hotărârea nr. 25/2020 din 25 noiembrie 2020 pentru completarea hotărâii nr. 31/2017 privind stabilirea cuantumului cotizaţiei de membru, respectiv cotizaţiei de membru asociat al OAMGMAMR şi a unor taxe încasate de OAMGMAMR
decembrie 4, 2020

Congresul International ICN 2021 | “Nursing around the world” va celebra profesia de asistent medical

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a dat publicității recent datele propuse pentru congresul bienal ICN, de anul viitor. Evenimentul virtual va fi organizat în perioada 2-4 noiembrie 2021 și va purta delegații într-un tur virtual al lumii, care va reflecta adevărata natură globală a profesiei de asistent medical, celebrând contribuția asistenților medicali, îndeosebi în timpul pandemiei COVID-19.

Având tema Nursing around the world, congresul ICN 2021va preda ștafeta profesiei de asistent medical, în întreaga lume, într-o serie de evenimente live interactive care vor oferi membrilor noștri oportunitatea de a-și prezenta întregii lumi, experiențele și inovațiile. Seria de evenimente online va începe în Emiratele Arabe fiind găzduită virtual de către Asociația asistențior medicali din Emiratele Arabe (ENA)  parteneră a Congresului din 2021, continuând  în Asia, America, Europa și Africa și apoi se va întoarce în regiunea OrientuluiMijlociu, pentru încheierea acestui tur global virtual.   

Președintele ICN, Anette Kennedy a afirmat că intenționează ca, anul viitor, Congresul să fie un eveniment unic care va servi drept impuls pentru profesia noastră, în speranța că zilele întunecate ale pandemiei vor fi fost lăsate în urmă. Dna. Kennedy a susținut că, deși 2020 a fost Anul Internațional al asistenților medicali și al moașelor, pandemia COVID-19 a împiedicat organziarea miilor de evenimente care erau planificate pentru asistenți medicaliîn întreaga lume. Executivul ICN face precizarea că evenimentul este planificat în așa manieră încât poate fi considerat o revanșă, printr-o celebrare extraordinară a profesiei și a profesioniștilor, o petrecere de care să se bucure aprox 27 de milioane de asistenți medicali, din siguranța casei lor.

Pe lângă celebrarea îngrijirilor medicale, ICN 2021 va aborda numeroasele provocări care afectează profesia de asistent medical, puse în evidență atât de mult de pandemie. Organizatorii au planificat un program științific complet, și de asemenea, va avea un moment dedicat comemorării colegii noștri asistenți medicali care și-au pierdut viața în timpul pandemiei. Sacrificiul lor nu va fi uitat niciodată.   

Directorul Executiv ICN, dl. Howard Catton aduce în atenție dficultățile cu care s-au confruntat asistenții medicali în 2020,  mulți dintre care fiind puși în pericol în timp ce-și îndeplineau sarcinile. Dar de la patul pacientului, până la sala de ședințe, se arată în discursul CEO. Catton, profesia de asistent medical a fost liantul care a reunit serviciile de sănătate, asigurându-se că pacienții primesc tratamentul și îngrijirile pe care le merită. Congresul ICN din 2021 va celebra realizările uimitoare ale profesiei de asistent medical, va aduce în lumină cele mai recente cercetări și va arăta modul în care leadershipul în profesia de asistent medical a influențat răspunsul lumii la pandemie.

Initial, ICN a anunțat Congresul 2021 pentru perioada 5-9 iunie 2021, însă din cauza pandemiei COVID-19 organizația a luat decizia ca acesta să fie amânat și transformat într-un eveniment online. Rezumatele au fost deja depuse și înscrierile au fost făcute la începutul anului 2020, dar depunerea de rezumate se va redeschide cu opțiunea de editare a lucrărilor depuse anterior, precum și de depunere a unora noi.   

Pagina Congresului virtual ICN 2021 poate fi consultată aici: https://www.icncongress2021.org/

Articolul Congresul International ICN 2021 | “Nursing around the world” va celebra profesia de asistent medical apare prima dată în OAMGMAMR.