CURSURI APRILIE 2015!
martie 19, 2015
DATE CU CARACTER PERSONAL!
aprilie 6, 2015

7 APRILIE- ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII! LA MULȚI ANI!

LA MULȚI ANI!

7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii 

 

Tema din acest an: ”Siguranța Alimentației”

 

Sloganul: ”De la fermă până în farfurie, Mâncarea sigură să fie”

 

În întreaga lume, pe 7 aprilie este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ziua reprezintă o oportunitate pentru orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună. Tema campaniei din acest an pentru Ziua Mondială a Sănătății este ”Siguranța Alimentaţiei”, o temă de maximă importanță pentru toți oamenii de pe planetă și pentru multe părţi interesate, incluzând guvernele, societatea civilă, sectorul privat, precum și agențiile interguvernamentale. Scopul campaniei este să stimuleze guvernul să îmbunătățească siguranța alimentaţiei prin campanii de sensibilizare a publicului și să evidențieze acțiunile în curs de desfășurare în acest domeniu, să încurajeze consumatorii să se asigure că alimentele din farfuria lor sunt sigure (să pună întrebări, să verifice etichetele, să urmeze sfaturile de igienă), potrivit OMS.

CINCI MESAJE IMPORTANTE Specialiștii prezintă cinci mesaje cheie pentru siguranţa alimentaţiei. Astfel: 1. Păstraţi curăţenia; 2. Separaţi alimentele gătite de cele crude; 3. Gătiţi cât mai bine alimentele; 4. Păstraţi alimentele la temperaturi sigure 5. Folosiţi surse de apă şi materii prime sigure. OMS atrage atenția că mai mult de 200 de boli se transmit prin intermediul alimentelor.

Între 1 și 30 aprilie 2015 se derulează numeroase activităţi informative şi educative privind Siguranţa Alimentaţiei. Tot OMS atrage atenția că în fiecare zi, mii de oameni mor din cauza unor boli transmise prin alimente, care pot fi prevenite. OMS a creat un mesaj global pentru igiena alimentaţiei cu cinci paşi cheie care promovează sănătatea. Mesajul explică manipularea sigură a alimentelor şi moduri de pregătire a alimentelor. Afişul şi manualul de instruire sunt disponibile în format electronic la următorul link:

http://www.who.int/foodsafety/consumer/en

OAMGMAMR, FIL. CONSTANȚA VĂ UREAZĂ LA MULȚI ANI!, PUTERE DE MUNCĂ ȘI REALIZĂRI PROFESIONALE!